dilluns, 26 d’abril del 2010

Josep Carbonell : La gota malalta d'abril

ORIGEN: http://dempeus.nireblog.com/post/2010/04/26/josep-carbonell-la-gota-malaia-dabril

Dempeus per la salut publica es solidaritza amb Josep Carbonell. Es tracta d'un pare que té un fill diagnosticat de Síndrome de Fatiga Crònica en grau III (sever) i també de Fibromiàlgia en grau III (sever). Des del novembre pasat en que va demanar uina entrevista amb la consellera Capdevila, entrevista que encara no li ha estat concedida, en Josep està denunciant la negació que l'administració fa d'aquestes malalties.
En Josep Carbonell ens comunica que ha sortit publicada a El Periódico la seva carta del mes d'abril a la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania (consellera Carme Capdevila) , malgrat que "Han posat un títol que no m'agrada, han modificat alguna expressió i han suprimit tots els qualificatius... Però abril, no es queda sense missatge a la conselleria..."
Recordem que en Josep Carbonell porta mesos intentant comunicar-se amb la Consellera Carme Capdevila i davant el silenci administratiu ha optat per fer-ho a través dels mitjans de comunicació, sense cap resultat de moment.
Aquesta és la carta de la gota malaia d'abril que ha sortit avui a El Periódico de Catalunya: 
La sanitat pública

Diagnòstic real

Josep Carbonell Mestre

Barcelona

La sol·licitud d’una primera valoració de discapacitat, concessió que depèn de la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania, triga dos anys a ser atesa. Tothom qui ho hagi sol·licitat, ho sap. La sol·licitud d’una revisió posterior de la valoració triga també dos anys a ser atesa. Tothom qui ho hagi sol·licitat, ho sap. A tots els malalts d’encefalopatia miàlgica (síndrome de fatiga crònica), fibromiàlgia i sensibilitat química múltiple se’ls nega la seva realitat diagnòstica, per molt fonamentada i documentada que estigui, d’esquena a l’evidència científica, en els reconeixements dels estàndards mèdics internacionals, i per molt que vagi contra el sentit comú més elemental. I per aprofundir més en el menyspreu a aquests col·lectius, se’ls assenyala amb etiquetes diagnòstiques que no es corresponen amb les seves afectacions reals. Tots els afectats ho saben.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sisplau, encara que ho accepti preferiria que els comentaris no estiguin fets per usuaris "Anònims". Poseu almenys el nom i lloc de procedència al cos del vostre comentari. Sinó no seran acceptats.